GALATASARAY’I KÜÇÜK DÜŞÜRME ÜNAL AYSAL!

GALATASARAY’I KÜÇÜK DÜŞÜRME ÜNAL AYSAL! Alfred de Vigny isimli yabancı bir şairin “Çok defa korku, yalan söylemesini öğretir.” diye bir sözü vardır. Bu sözü Galatasaray Başkanı Ünal Aysal’ın tartışmalara malzeme olan ve siyasete karışan son açıklamaları üzerinden değerlendirirsek, somut bir örnek daha göstermiş oluruz. Kanal D'de yayınlanan Mehmet Ali Birand'ın sunduğu 32. Gün programına konuk olan Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, "25 milyon taraftarın hemen hemen 20 milyonunun Erdoğan'a oy verdiğini tahmin ediyorum" şeklindeki açıklamasıyla, AKP iktidarının Türkiye’de birçok kurumu dize getirdiği gibi, milyonlarca taraftarı olan koskoca kulüpleri de ne hale getirdiğinin delili olmuştur. Ünal Aysal’ın mantığına göre Galatasaraylılar olmasa AKP diye bir partinin var olması da mümkün değildir. Bir Galatasaray taraftarı olarak Ünal Aysal’ın bu sözlerinden ut....

Devamı Okunma : 320 30-Ocak-2012 Pazartesi

 
YILDIRAY ÇİÇEK ARŞİVİ ARA
GENÇ SESLENİŞ ARŞİVİ ARA

PKK’YA TAVİZ VEREN, KORUYAN KİM? PKK KİME DAHA YAKIN DURUR?
PKK’YA TAVİZ VEREN, KORUYAN KİM? PKK KİME DAHA YAKIN DURUR?

AKP yandaşı yazarlar, yorumcular televizyon ekranlarını adeta istila ettiler…

İktidar nimetleri ile kurulan yayın organlarında ve devlete ait TRT kanallarında bunlardan geçilmez oldu…
Ben hiçbir iktidar döneminde böyle bir yandaş istilası hatırlamıyorum. Bunlar televizyon ekranlarından öyle yorumlarda bulunuyorlar, gazete köşelerinden öyle yazılar yazıyorlar ki, akıl ve mantık sınırını zorluyorlar. Gözlerini ve ceplerini bürüyen AKP yandaşlığı yüzünden doğruyu, vicdanı ve ahlakı unutmuş bir şekilde propaganda yapıyorlar. Bunların son zamanlarda dillerine, kalemlerine en çok doladıkları konu “Ne zaman demokratikleşme adımı atılsa, PKK eylemlerine başlıyor.” şeklinde devam eden cümlelerden oluşuyor. İşi o kadar abarttılar ki, meseleyi PKK-TSK işbirliği noktasına getirdiler. PKK’nın yaptığı eylemleri bile TSK’nin yaptığına dair imalar aldı başını gidiyor… TSK içinde de yanlış insanlar, hainlere köstebeklik yapan kişiler olabilir. Bunlar bulunur ve en ağır bir şekilde cezalandırılır.

Ama ben daha ziyade AKP-PKK ilişkisine ve hatta işbirliğine dikkat çekmek istiyorum. PKK’nın Türkiye’yi istikrarsızlaştırma ve ülkenin demokratik düzenini bozma eylemleri yaptığı doğrudur. Bunun için her türlü terör eylemini, hayvanda dahi olmayacak güdülerle gerçekleştirmektedir.

Peki, PKK’ya bu kadar tavizi verenin kim olduğuna niye dikkat edilmiyor? AKP yandaşları, milletin bilgilenmesini neden önlüyor? PKK’yı Kandil’de koruyan ve besleyen ABD, Barzani ve Talabani ile aynı hedef ve projeler için hizmetlerde bulunan AKP değil mi? O zaman yapmış oldukları propagandalar kendilerini vurmuyor mu?

AKP iktidarı PKK’yı temizlemek için niye dostları ABD, Barzani ve Talabani’yi ikna etmiyor ya da edemiyor? PKK’lı bir belediye başkanı olan Osman Baydemir’den hukuk çerçevesinde hesap bile soramayan AKP iktidarının, PKK’nın temizlenmesi gibi bir düşüncesi olabilir mi? Olmadığı gibi, Habur sınır kapısında PKK’ya tanıdığı gövde gösterisi yapma imkânı ile kimlere hizmet ettiğini göstermiş olmuyor mu?

PKK’ya verdikleri tavizleri gizlemek ve PKK karşısındaki acizliklerini saklamak için, PKK’nın bunların politikaları önünde sanki engel olduğu gibi propagandalar yapıyorlar. PKK’ya her türlü yolu açıp sonra da, yok “TSK-PKK elele” yok “PKK derin güçlerin taşeronu” gibi yorumlarda bulunmanın mantığı var mı?

PKK’lıları ABD-AB baskısı ile cezaevinden çıkartıp devlet kurumlarında misafir eden, onlara yemekli toplantılar düzenleyen sizsiniz. Türkiye’de idamı kaldırmak ve APO’yu kurtarmak için AKP kurulduğu günden bu yana en çok mücadeleyi veren sizlersiniz. 2007 yılında yapmaya çalıştığınız yasa düzenlemesi ile (AB)(D)ullah Öcalan’ı affedip İmralı’dan çıkartmaya çalışırken yakalanan sizlersiniz. 22 Temmuz 2007 seçimleri öncesi PKK’nın kapatılan partisi DTP ile koalisyon kurabileceğinizi söyleyen sizlersiniz. BDP’lilerle rakı sofralarında Öcalan’ın sağlık sorunlarını ve İmralı’daki rahatını konuşan sizlersiniz. Atatürk Orman Çiftliği’nde BDP’lilerle Habur Sınır Kapısı’nda PKK’lı teröristleri davulla-zurnayla karşılama istişareleri yapan ve görüşme basına sızınca, oranın güvenlik personelini işten çıkarttıran da sizlersiniz. PKK’yı koruyan Barzani’yi “Mesut Abi” diye Ankara’da baş konuk yapan ve diğer PKK hamisi Talabani’yi ellerinden tutup (bir kucağınıza alıp çıkarmadığınız kalmıştı) Çankaya Köşkü’nün merdivenlerinden çıkartan sizlersiniz.

Türkiye’nin ili Diyarbakır’ı Kürdistan’ın merkezi olarak gösteren Büyük Ortadoğu Projesi’nin haritası hedefleri açıkça gösterirken, bu projede “Eşbaşkanlık” yapan sizlersiniz.

O halde PKK ile işbirliği içinde olan da sizsiniz, Türkiye’nin geleceğini karanlığa sürükleyen sizsiniz.

Hem PKK ile kol kola yürüyüp, hem de onu TSK, CHP, MHP yanında göstererek siyaset yapma ikiyüzlülüğü ancak AKP’ye yakışırdı. Onlar da kendine yakışanı yapıyorlar.

Sıfırlanmış bir terörle iktidarı devralan ve verdiği tavizlerle PKK’ya nefes kazandıran AKP ve yandaşları, PKK’nın kime daha yakın durduğunu bugüne kadar yaşananlara bakarak görebilirler.

OKUNMA : 6603 7-Agustos-2010 Cumartesi

Adınız Soyadınız
E-Mail Adresiniz
Yorumunuz